Ujutro hladno, tokom dana sunčano i toplo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujutro hladno, tokom dana sunčano i toplo

U Srbiji će danas ujutru biti hladno, po kotlinama, dolinama reka i na visoravnima s kratkotrajnom maglom, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od četiri do 14, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U Novom Sadu će jutro biti sveže, na širem području grada s kratkotrajnom maglom, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slab vetar. Jutarnja temperatura biće oko 14, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

U Srbiji će u nedelju biti toplo, s najvišom temperaturom od 24 do 28 stepeni. Pre podne će biti pretežno sunčano, dok će sredinom dana u jugozapadnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima biti mestimično s kišom, a ponegde i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom.

Zatim će narednih dana biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom uz postepen pad temperature, posebno u drugoj polovini naredne sedmice kada će dnevna temperatura biti ispod proseka, a na visokim planinama očekuje se i provejavanje slabog snega.

U utorak i sredu duvaće umeren i jak severozapadni vetar koji će ponegde imati i olujne udare.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za danas

Očekuje se nastavak relativno povolјnih biometeoroloških prilika za većinu hroničnih bolesnika, ali osobe sa srčanim obolјenjima mogu osetiti izraženije tegobe tokom dana.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu glavobolјe i promenlјivog raspoloženja.

Detaljnije meteorološke podatke možete da pronađete ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.