Izvor: Blic, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena još četvorica neonacista

Uhapšena još četvorica neonacista

Novosadska policija uhapsila je još četvoricu identifikovanih aktivista 'Nacionalnog stroja' koji su u sredu upali na Filozofski fakultet u Novom Sadu, prekinuli antifašističku tribinu i vređali i napali učesnike.

Protiv njih će, kao i protiv preostale desetorice izgrednika koji su uhapšeni još u petak, biti pokrenute krivične prijave zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske natrpeljivosti, razdora i mržnje. Zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << im preti kazna od jedne do deset godina zatvora. Kako saznajemo, uhapšeni su u subotu u večernjim satima u Novom Sadu i odmah potom odvedeni na informativni razgovor, nakon čega im je izrečena mera zadržavanja do 48 sati.

Saslušanje desetorice uhapšenih neonacista počelo je juče u 15 sati, a detalji saslušanja pred istražnim sudijom nisu saopšteni do zatvaranja ovog broja. Preostala četvorica, kako saznajemo, biće saslušana u ponedeljak. Novosadska policija odlučila je da do kraja saslušanja zadrži u tajnosti imena uhapšenih aktivista 'Nacionalnog stroja'.

Kako saznajemo, do sada uhapšeni izgrednici stari su između 20 i 30 godina i iz različitih su delova Novog Sada. Kako se pretpostavlja, hapšenjem četrnaestorice izgrednika posao za policiju nije završen, jer je prema iskazima očevidaca na tribini bilo od 20 do 25 aktivista 'Nacionalnog stroja'. H. D.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.