Ugrožavanje manjinskih prava

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ugrožavanje manjinskih prava"

Novi Sad -- Vlada Vojvodine usprotivila se ideji o privatizaciji višejezičnih medija i zatražila da oni ostanu u vlasništvu lokalnih samouprava.

Pokrajinski sekretarijat za informacije saopštio je da Vlada Vojvodine zahteva da Ministarstvo kulture odbije inicijativu koja bi direktno ugrozila manjinska prava.

"Insistiramo na tome da višejezični mediji treba da ostanu u javnom vlasništvu, odnosno u vlasništvu lokalnih samouprava", piše u saopštenju.

Pokrajinska vlada je ocenila da su dosadašnja iskustva u privatizaciji medija pokazala da je ona "skoro svaki put" ugrozila

funkcionisanje medija koji emituju programe na manjinskim jezicima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Vojvodine protiv privatizacije manjinskih medija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2011

NOVI SAD -..Vlada Vojvodine oštro se usprotivila ideji o privatizaciji višejezičnih medija i zatražila da oni ostanu u vlasništvu lokalnih samouprava, saopštio je danas pokrajinski sekretarijat za informacije..."Vlada Vojvodine zahteva da Ministarstvo kulture odbije inicijativu koja bi direktno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.