Ugljanin priziva sukobe sa vojskom u Sandžaku

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin priziva sukobe sa vojskom u Sandžaku

Sulejman Ugljanin sve češće poziva na rat i sukobe u Sandžaku, pa je tako srpsku vojsku i policiju gotovo proglasio neprijateljima. A sve to zbog rezolucije kojom traži osudu genocida u Srebrenici.

- Ugljanina ne treba uzimati za ozbiljno. To je jedan toalet-papir političar. Bošnjaci u Sandžaku su ga prepoznali kao čoveka koji priča gluposti, te nema ni potrebe pridavati značaja tome šta on priča.

Ovako u izjavi za “Blic” Meho Omerović, poslanik SDPS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rasima Ljajića i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava, komentariše pretnje koje je u ime sandžačkih Bošnjaka Vojsci i MUP-u Srbije uputio Sulejman Ugljanin, predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća i lider SDA Sandžaka.

Ugljanin je gotovo otvoreno pozvao na pobunu navodeći da ukoliko Skupština ne usvoji njegov predlog rezolucije o osudi genocida u Srebrenici, Bošnjaci će vojsku i policiju videti kao preteću oružanu silu i opasnost po život.

- Ugljanin izmišlja razne gluposti kako bi dospeo u centar pažnje. Uz to uporno pokušava da u Sandžaku napravi situaciju kako bi privukao međunarodne faktore, što mu nikako ne polazi za rukom - kaže Omerović.

Međutim, na pitanje koliko je opasno to što Ugljanin radi i kakvi se efekti mogu očekivati, Omerović kaže:

- Opasno je to što retorikom devedesetih pokušava da privuče pažnju i što govorom mržnje pokušava da zaplaši narod kojem pripada i ostale građane Srbije. Međutim, mislim da to više nema efekta, on nema poverenje u bošnjačkom telu - zaključuje Omerović.

Niko od ministara iz Vlade juče nije želeo da komentariše Ugljaninove navode.

Osuđuje genocid

U predlogu Ugljaninove rezolucije navodi se da se “najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici, kao i svako poricanje genocida, a 11. jul se proglašava Danom sećanja na genocid u Srebrenici, a takođe se izražava i saosećanje za sve žrtve u ratovima na prostorima bivše Jugoslavije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ugljanin priziva sukobe sa vojskom u Sandžaku

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2015

Sulejman Ugljanin sve češće poziva na rat i sukobe u Sandžaku, pa je tako srpsku vojsku i policiju gotovo proglasio neprijateljima. A sve to zbog rezolucije kojom traži osudu genocida u Srebrenici...Pokušava da izazove pažnju međunarodnih faktora..- Ugljanina ne treba uzimati za ozbiljno. To...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.