Učesnici sastanka doleteli helikopterom

Izvor: Blic, 26.Apr.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici sastanka doleteli helikopterom

Predsednik Srbije Boris Tadić i tročlano predsedništvo BiH - Nebojša Radnmanović, Željko Komšić i Bakir Izetbegović dolateli su u Karađorđevo, gde će danas biti održani bilaterlani i trilaterlani sastanci predstavnika Srbije, Turske i BiH, u dva zasebna helikoptera. U ovom trenutku u Karađorđevu traje bilaterlani sastanak predstavnika BiH i Srbije, a očekuje se dolazak turskog predsednika Abdulaha Gula.

Prema protokolu, oko 12.00 sati trebalo bi da počne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trilaterlani sastanak na kom,e će, kako su prethodno izjavili Komšić i Izetbegović, biti otvorena mnoga nezgodna pitanja.

Oko 17.00 sati planiran je i bilaterlani sastanak predstavnika Predsedništva BiH i prvog čoveka Turske Abdulaha Gula.

U Karađorđevu se okupilo više od 100 novinara i snimatelja. INteresovanje je ogromno, brojni su novinari stranih medija i aganecija, kao i predstavnika sedme sile iz BiH.

Rusija podržava trilaterlau

Ruski ambasador u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko pozdravio je današnji sastanak predsednika Srbije, Turske i članova Predsedništva BiH u Karađorđevu, navodeći da takvi sastanci doprinose razvoju bilateralnih odnosa i razvoju saradnje na celom Balkanu i u regionu.

"Mi podržavamo taj pravac saradnje između BiH i Srbije i nastavak saradnje i dijaloga na najvišem nivou. Ovakvi razgovori i dijalozi doprinose dobrom razvoju bilateralnih odnosa i razvoju saradnje na čitavom Balkanu i regionu", kazao je Bocan-Harčenko.

Povezane vesti: Turci se ne odriču uticaja u regionu Policija sprečila incident pripadnika islamskih zajednica Tadić, Gul i Silajdžić potpisali Istanbulsku deklaraciju Tadić, Gul i Silajdžić sutra u Istanbulu Srbija dala agreman ambasadoru BiH

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.