Izvor: B92, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS kritikuje imenovanje Glavonjića

Beograd -- Udruženje novinara Srbije pridružilo se protestu novinarskih udruženja zbog imenovanja Dobrivoja Glavonjića za člana RIK-a.

UNS je saopštio da protestuje jer je Glavonjić "čoveka koji je u vreme drakonskog kažnjavanja nerežimskih medija bio na čelu Suda za prekršaje u Beogradu".

UNS podseća da je samo u oktobru 1998. Glavonjić kaznio "Dnevni telegraf" sa 300.000 dinara, a odgovornog urednika Dragana Novakovića sa 150.000 dinara.

To >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udruženje smatra da su za osudu postupci vlasti u kojima "kvalitativnu selekciju za izbore na javne funkcije zamenjuju političke nagodbe i postavljanje po političkom ključu".

UNS skreće pažnju nadležnima da je Zakon o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (Zakon o lustraciji) stupio na snagu pre tri godine i

da važi do 2013, kao i da komisija koja bi trebalo da sprovodi Zakon prema osobama koja su kandidati za visoke državne funkcije, još nije formirana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.