Izvor: Blic, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNDP: Kosmetski Albanci ne žele prijatelje među Srbima

Većina mladih kosmetskih Albanaca nikada se ne bi sprijateljila sa Srbima, pokazalo je najnovije ispitivanje UN.

Agencija Rojters lajf prenela je istraživanje UNDP-a, prema kome je 65 odsto mladih Albanaca izjavilo da se nikada ne bi sprijatljilo sa Srbima. Istovremeno 25 odsto mladih Srba odbacilo je ideju prijateljskih veza sa kosmetskim Albancima.

Ispitivanje je pokazalo i da 54 odsto mladih kosmetskih Albanaca ne žele ni da budu susedi sa Srbima.

Rojter ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podatke komentariše u kontekstu želje Zapada da Kosmet postane nezavisan ove godine, pod nadzorom EU i na osnovu plana specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija. Pojedini analitičari smatraju da bi podela Kosmeta bolje odrazila realnost na terenu, od multietničkog plana koga se Zapad drži, smatra agencija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.