UN zabranile trgovinu sivim afričkim papagajima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN zabranile trgovinu sivim afričkim papagajima

Ujedinjene nacije usvojile su zabranu međunarodne trgovine sivim afričkim papagajima koji su veoma popularni kućni ljubimci zbog sposobnosti da oponašaju ljudske glasove.

Odluka o zabrani trgovine tom ugroženom vrstom papagaja usvojena je na Konferenciji UN o divljim životinjama i fauni (CITES) u Johanesburgu.

Stručnjaci upozoravaju da se populacija sivog afričkog papagaja znatno smanjila zbog, kako se navodi, trgovine, krivilova i gubitka staništa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Po njihovim rečima, zabrana UN može pomoći efikasnom razbijanju ilegalne trgovine.

CITES je najpre dozvolio kontrolisanu trgovinu ugroženim afričkim papagajima. Po novoj odluci, uzgoj u zatočeništvu mora biti regulisan Konvencijom UN kojom se reguliše trgovina za više od 35.000 vrsta biljaka i životinja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.