U toku akcija Ispravno vozilo - bezbedno vozilo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku akcija "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo"

Kraj novembra je i ove godine rezervisan za tradicionalnu akciju "Ispravno vozilo – bezbedno vozilo", koju organizuju Auto moto savez Srbije, Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Asocijacija tehničkih pregleda. Vozači do subote 28. novembra mogu besplatno da prekontrolišu ispravnost svog automobila na 120 linija tehničkog pregleda u zemlji, a već sledeće nedelje iz Saobraćajne policije najavljuju pojačanu kontrolu ispravnosti vozila.

Ohrabruje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podatak Auto moto saveza Srbije da je u odnosu na prethodnu akciju povećan broj ispravnih vozila sa 50 na 60 %. Od uočenih nedostataka prednjače neispravni kočioni sistem i svetlosna signalizacija, a u manjoj meri uređaji za upravljanje i vuču.

U novosadskom ogranku Auto moto saveza smatraju da na rezultate utiče, između ostalog, i nešto stariji vozni park, a prosečna starost je 14 godina.

"Jedan deo je na odgovornosti vozača, a drugi je da na ove akcije dolaze vlasnici starijih vozila tako da ta starost vozila utiče na nepravilnosti", kaže Slavko Milinkov iz AMSS Novi Sad.

Pošto su pred nama hladni dani i klizavi kolovozi neophodno je obezbediti odgovarajuće pneumatike, a zimske su gume, podsetimo, obavezne ako su na putu sneg, led i poledica...

"Zimska guma je bolja od letnje, pre svega zbog svoje smese, letnja guma zimi gubi svojstva, postaje tvrda, ne možete da skrenete u krivinu i mnogo je duži trag kočenja", objašnjava Branislav Dimitrijević iz V&A Dimitrijević company.

Još nekoliko stavki – proveriti antifriz, a mesta u prtljažniku treba pronaći za lopatu za sneg, strugač za led i kablove za startovanje motora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.