U projekte sistema odbrane uključiće se nauka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2017, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U projekte sistema odbrane uključiće se nauka

Ministar odbrane Zoran Đorđević pokrenuo je inicijativu za objedinjavanje svih naučnoistraživačkih kapaciteta u korist bržeg i kvalitetnijeg rada na razvojnim projektima Ministarstva odbrane.

Imajući u vidu činjenicu da je jačanje Odbrambene industrije Srbije doprinelo nizu novih naučnoistraživačkih projekata, ministar Đorđević je izneo realnu potrebu za pronalaženjem pravog modaliteta kojim bi se u razvojne projekte, pored inženjerskog kadra Vojnotehničkog instituta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što hitnije uključio i naučnonastavni kadar Vojne akademije, ali i kadeti sa odgovarajućih smerova, kao i studenti tehničkih fakulteta drugih univerziteta, saopštilo je Ministarstvo.

Ideja je, navodi se, da teme i naučne nedoumice koje bi mogle da doprinesu razvoju ključnih projekata odbrambene industrije, budu dostupne onima koji svojim stručnim i naučnim radom mogu da doprinesu njihovom rešavanju.

Reč je, istakao je Đorđević, o suštinskoj naučnoj integraciji ne samo Vojnotehničkog instituta i Vojne akademije, već i celokupnih naučno-tehničkih potencijala društva koji mogu doprineti postojećim i budućim razvojnim projektima Ministarstva odbrane i odbrambene industrije.

Na taj način studenti osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta odbrane, ali i tehničkih fakulteta na drugim univerzitetima, mogli bi da biraju originalne teme za svoje završne radove, kojima bi istovremeno doprinosili rešavanju konkretnih projektnih problema. kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.