U pripremi samit o Siriji u formatu Rusija – Francuska – Turska – Nemačka

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pripremi samit o Siriji u formatu Rusija – Francuska – Turska – Nemačka

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je da se priprema samit o Siriji u formatu Rusija – Francuska – Turska – Nemačka, kao i da će uskoro biti objavljen datum njegovog održavanja.


U petak je portparol Vlade Nemačke Štefen Zajbert rekao da je nemačka kancelarka Angela Merkel ranije iskazala spremnost da učestvuje u takvom samitu. 


Portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin rekao je da bi samit Rusije, Nemačke, Francuske i Turske o Siriji, koji je ranije bio planiran za prvu dekadu septembra, mogao da bude održan u oktobru ili početkom novembra u Istanbulu.


Sredinom septembra u Istanbulu je održan sastanak pomoćnika lidera Rusije, Nemačke, Francuske i Turske, koji su razgovarali o mogućem samitu. 


Zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Veršinin je ocenio da bi taj samit mogao da bude veoma plodotvoran, jer je format ozbiljan i predstavlja i regionalne igrače i vodeće evropske zemlje. 

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.