U pokrajinskoj kasi 15 odsto manje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pokrajinskoj kasi 15 odsto manje

Skupština Vojvodine usvojila je predlog pokrajinskog budžeta za iduću godinu u iznosu od 65,67 milijardi dinara, što je za oko 15 odsto manje od ovogodišnjeg, jer nisu planirana sredstva za izgradnju puta Novi Sad-Ruma sa tunelom kroz Frušku goru. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je pokrajinski budžet manji od onoga što je garantovano Ustavom i što građani Vojvodine zaslužuju. Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je da se u poslednjih 90 godina praktično ništa ne menja kada je reč o ključnim finansijskim pitanjima koja se odnose na pokrajinu. Šef poslaničke grupe koju predvode naprednjaci Predrag Matejin je izjavio da SNS ne podržava predlog pokrajinskog budžeta za iduću godinu jer "nema ni ustavnog ni statutarnog osnova za usvajanje tog dokumenta".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budžet Vojvodine u 2014. manji nego 2013.

Izvor: Beta, 27.Dec.2013

NOVI SAD, 27. decembra 2013. (Beta) - Skupština Vojvodine usvojila je u petak budžet za 2014. godinu u visini od 65,67 milijardi dinara, što je za 15 odsto manje od ovogodišnjeg budžeta...Predsednik Vlade..

Nastavak na Beta...

Pastor: Ništa se ne menja poslednjih 90 godina kada je reč o finansiranju pokrajine

Izvor: Blic, 27.Dec.2013

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider SVM Ištvan Pastor izjavio je, u današnjoj raspravi o predlogu pokrajinskog budžeta za iduću godinu, da se u poslednjih 90 godina praktično ništa ne menja kada je reč o ključnim finansijskim pitanjima koja se odnose na pokrajinu. ..Pastor je citirao tekst...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.