U operaciji Alberta uhapšeno 12 švercera oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U operaciji "Alberta" uhapšeno 12 švercera oružja

PRIŠTINA - Policija u Albaniji i na Kosovu uhapsila je 12 osoba pod sumnjom da su umešane u šverc oružja i municije, i zaplenila više od 1.000 metaka i pola kilograma eksploziva, saopštila je danas kosovska policija.

U akciji nazvanoj "Alberta" policija je u subotu na prelazu "Ćafa Morina" sa albanske strane, uhapsila pet državljana Albanije, povezanih sa zaplenjenom pošiljkom, za koju je prethodno dobila dojavu.

Uhapšeni su Edmond Kajo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Florenc Mezini, Marjus Buda, Mustafa Gaši, Nertilj Fejzulahu.

U nastavku operacije, sledećeg dana, na tom prelazu, kosovska policija je uhapsila dva kosovska Albanca pod sumnjom za šverc oružja, na povratku iz Albanije, gde su odneli švercovano oružje. Uhapšeni su Adem Beriša i Ibiš Hetemi

Kosovska policija je tom prilikom zaplenila oko 1.000 evra za koje se sumnja da su od prodaje švercovanog oružja u Albaniju kao i automobil "mercedes" sa tablicama "Republika Srpska".

Policija je u okviru ove operacije počela pretres i na nekoliko drugih lokacija u više naselj u Prištini, Podujevu i Lipljanu kada je uhapšeno još pet sumnjivih osoba.

U tom delu akcije uhapšeni su Avni Beriša, Gani Mavrići, Abdirrahim Mavrići, Rafet Lapaštica i Ibrahim Gaši.

Tokom pretresa je zaplenjeno oko 1.500 metaka različitog kalibra i oko 500 grama eksploziva, so svoj prilici TNT-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.