Izvor: Blic, 04.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiju će biti vraćeno 60.000 ljudi

Direktor vladine Službe za ljudska i manjinska prava Petar Lađević izjavio je da, prema procenama Saveta Evrope, oko 60.000 državljana Srbije treba da bude vraćeno u zemlju na osnovu sporazuma o readmisiji sa Evropskom unijom.



Lađević je rekao da nije siguran da je ta brojka tako velika, jer ne postoji nikakav objektivan način na koji bi se utvrdio broj povratnika, zato što nema potpune evidencije.

Oni su u te zemlje na različite načine stizali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i registrovani, a nema nikakve centralne baze podataka za sve zemlje u kojima se nalaze građani Srbije, tako da o broju povratnika postoje zasad samo procene, objasnio je Lađević u izjavi Radio-televiziji Srbije.

Lađević je podsetio da je proces readmisije sprovođen i pre nego što je potpisan Sporazum sa EU, jer su na osnovu bilateralnih sporazuma i dosad građani Srbije vraćani u zemlju.

Prema njegovim rečima, od 2003. godine, od kada Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije vodi evidenciju o povratku, u Srbiju je došlo nešto više od 15.500 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.