Izvor: B92, 12.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji najviše neopredeljenih i apstinenata

Beograd -- Da su izbori održani početkom avgusta, u Srbiji bi najviše bilo neopredeljenih i onih koji ne bi glasali, pokazalo je istraživanje agencije "Medijum-indeks Galup", sprovedeno od 30. jula do 4. avgusta na uzorku od 1.100 punoletnih građana u 37 opština, bez Kosova, pišu "Večernje novosti". Na pitanje "za koju biste stranku glasali kad bi izbori bili održavani danas, a da stranke 'izvornog DOS' nastupaju posebno", 21 odsto građana bilo bi neopredeljeno, a 18 odsto ne bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasalo. Prema tom istraživanju, G17 plus bi pojedinačno dobila najviše glasova, za tu stranku se izjasnilo 14 odsto birača, druga je Demokratska stranka Srbije, 13 odsto, a Demokratska stranka je treća, devet odsto. Za Socijalističku partiju Srbije i Srpsku radikalnu stranku glasalo bi po šest odsto birača, za Srpski pokret obnove tri, dok bi za Građanski savez Srbije, Stranku srpskog jednistva i Savez vojvođanskih Mađara glasalo po jedan odsto birača.

Kada bi DOS nastupio jednistveno, dobio bi 12 odsto glasova, ali bi u tom slučaju procenat neopredeljenih porastao na 23 odsto. Tada na glasanje ne bi izašlo 18 odsto birača, G17 plus dobila bi 15 odsto glasova, dok bi drugo mesto po broju glasova zauzeo DSS, treći bi bio DOS, a za SPS i SRS bi glasalo šest odsto birača, dok bi SPO osvojio tri odsto glasova, a SSJ jedan odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.