Izvor: B92, 15.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Srbiji na delu politika čekanja"

Beograd -- Mnogima je lakše kukati i oplakivati sopstvenu sudbinu nego se samostalno izboriti za bolju budućnost, kaže Mlađan Dinkić.

Govoreći na promociji knjige Čedomira Antića "Nezavisna Srbija", ministar finansija i potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić rekao je da srpske vođe nisu spremne da hrabro i samostalno povuku poteze već čekaju da svale krivicu na nekog drugog.

"U Srbiji je na delu politika čekanja, jer oni koji mnogo ne rizikuju ne gube mnogo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže Mlađan Dinkić. On nije želeo da kaže na koje vođe tačno misli, ali prema njegovim rečima, mnogima je lakše kukati i kolektivno oplakivati sopstvenu sudbinu nego se samostalno izboriti za bolju budućnost.

"Bez obzira što svi pričaju da treba da preuzmemo sudbinu u svoje ruke, većina čeka da međunarodna zajednica reši pitanje Kosova i da se CG odvoji, a da posle kažu 'nismo mi odgovorni za to, mi smo se zalagali za nešto drugo'", rekao je ministar finansija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.