U Slovačkoj potpisuju peticije protiv srpskih radnika

Izvor: EurActiv Srbija, 26.Maj.2017, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Slovačkoj potpisuju peticije protiv srpskih radnika

Opština Voderadi na zapadu Slovačke u strahu da će se doseliti preko 400 radnika iz Srbije neophodnih okolnim velikim fabrikama, predala je Trnavskom regionu peticiju sa 1.062 potpisa od ukupno oko 1.500 stanovnika sa zahtevom da spreči da se nekadašnji internat adaptira u smeštaj za strane radnike. Prema zvaničnim slovačkim statistikama, u Slovačkoj radi oko 5.800 radnika iz Srbije od kojih manje od 600 ima dozvole za rad slovačkih biroa rada.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Slovaci nas ne žele u svom komšiluku, pišu PETICIJU PROTIV SRPSKIH RADNIKA

Izvor: Blic, 26.Maj.2017

Opština Voderadi na zapadu Slovačke u strahu da će se doseliti preko 400 radnika iz Srbije neophodnih okolnim velikim fabrikama, predala je Trnavskom regionu peticiju sa 1.062 potpisa od ukupno oko 1.500 stanovnika, sa zahtevom da spreči da se nekadašnji internat adaptira u smeštaj za strane radnike...Žitelji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.