U Pekingu otvorena izložba slika Mirjane Stojković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pekingu otvorena izložba slika Mirjane Stojković

U prestižnoj pekinškoj galeriji "Art ol" otvorena je izložba beogradske slikarke Mirjane Stojković, koja je među kineskim ljubiteljima umetnosti poznatija po nadimku Mit.

Izložbu je, u prisustvu više desetina posebno pozvanih gostiju i novinara iz više kineskih redakcija, otvorio poznati srpski psihijatar i likovni kritičar dr Raško Radović, prenosi Kineski međunarodni radio.

Pekinška likovna publika do 25. maja ima priliku da vidi 36 ostvarenja srpske umetnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sabranih pod naslovom "Oda prirodi", a reč je o apstraktnim varijacijama i prikazima prirode.

Postavka izložbe tematski se uklapa u nastojanja Kine da obezbedi čistije i bolje životno okruženje za svoje građane, ali i u kinesku tradiciju življena u skladu sa prirodom.

Stoga ne čudi što su neke od slika Mirjane Stojković rasprodate pre zvaničnog otvaranja izložbe.

Kustoskinje izložbe su Suzana Vang i Džejn Huang.

Mirjana Stojković do sada je imala 24 samostalne i učestvovala na više od 40 kolektivnih izložbi u Srbiji, Francuskoj, Kanadi i drugim zemljama.

Diplomirala je dekorativno slikarstvo na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu - Odsek za dekorativno slikarstvo 1968. godine, u klasi Ace Tomaševića.

Članica je ULUS-a, Međunarodne asocijacije lepih umetnosti i dobitnica nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada za likovno stvaralaštvo.

Ovo je njena treća izložba u Kini. Prethodno je izlagala u Pekingu 2001. godine i u Đinanu (provincija Šandung) 2012.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.