U Kraljevu DS i DSS zajedno na vlasti

Izvor: Politika, 25.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kraljevu DS i DSS zajedno na vlasti

Srpska radikalna stranka i Nova Srbija otišle u opoziciju

Kraljevo – Posle dvomesečne političke blokade vlast u Kraljevu juče je preuzela nova odbornička većina koju čine koalicija Za evropsku Srbiju, SPS i DSS, dok su radikali i Nova Srbija, dojučerašnji partneri Demokratske stranke Srbije, otišli u opoziciju.

Raspadom dosadašnje koalicije narodnjaka, radikala i socijalista nastala je nova odbornička većina koja je na jučerašnjem zasedanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << gradskog parlamenta sa 45 glasova razrešila funkcijedosadašnjeg predsednika Skupštine grada Branka Kaplarevića (SRS), a samo sa jednim glasom manje na tu funkciju izabrala Milomira Šljivić Za evropsku Srbiju, inače lidera kraljevačkog SPO-a.

Niko juče nije bio voljan da komentariše to što je ovdašnje rukovodstvo DSS-a napustilo i izbornu koaliciju sa NS-om.

Predstavnici nove vladajuće koalicije obećali su „efikasnost, javnost u radu i upornost kako bi se nadoknadilo ono što je u komunalnom razvoju propušteno tokom prethodnih meseci političkih previranja i blokade rada lokalnih organa vlasti”.

Nasuprot tome, predstavnici SRS-a i Nove Srbije za taj nerad optužili su socijaliste i DSS zbog, kako su naglasili, „njihove neiskrenosti u dosadašnjoj saradnji, neodlučnosti u pregovorima, čime su kočili rad do sada vladajuće većine”.

M. Dugalić

[objavljeno: 26/02/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Koalicija DS, SPS i DSS preuzela vlast

Izvor: Blic, 26.Feb.2009, 06:37

KRALJEVO - Izborom Milomira Šljivića (SPO) za novog predsednika Skupštine Kraljeva juče je posle devetomesečne blokade rada gradskog parlamenta ozvaničen novi politički savez u Kraljevu. Na vlast su umesto koalicije SRS, DSS-NS, SPS-PUPS, došli Koalicija za evropsku Srbiju (ZES), SPS-PUPS, DSS...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.