U Kini zaplenjena alkoholna pića sa vijagrom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kini zaplenjena alkoholna pića sa vijagrom

Kineske vlasti zaplenile su hiljade boca alkoholnih pića u kojima je pronađena vijagra ili slične supstance za pomoć pri erektilnoj disfunkciji, saoštili su danas zvaničnici.

Istraga je utvrdila da su dva proizvođača alkoholnih pića u gradu Lijudžou, u regionu Guangsi, u svoja pića dodavali aditive sildenafil i tadalafil, što su sastojci lekova Vijagra i Cijalis.

Ovu neregularnost kod pića koja su se prodavala pod nazivom "Kung-fu alkohol" utvrdila je kineska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija za ispitivanje farmaceutskih proizvoda i hrane.

Tokom istrage zaplenjeno je i 5.300 boca popularnog kineske rakije "baiđiju" koje se dobija od žitarica, kao i više od tone hemijskih supstanci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.