U Baru bilbord zahvalnosti Rusiji

Izvor: Blic, 29.Apr.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Baru bilbord zahvalnosti Rusiji

Bilbord zahvalnosti Ruskoj Federaciji postavljen je u Baru ispred opštinske zgrade, a na njemu, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, piše "9. maj, Dan pobede - hvala Vam što postojimo“.

Ovaj natpis je sa obe strane bilborda koji je postavio Mirovni pokret “Ne u rat - Ne u NATO “ ispred zgrada u kojima su smešteni Osnovni sud, osnovni tužilac, političke partije i Opština Bar, prenose crnogorski mediji.

Na plakatu je i georgijevska lenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tradicionalno rusko znamenje koje se nosi svakog 9. maja, i ruski vojnik u strojevom koraku, a ispod njegovih nogu su nacisticke zastave i amblemi NATO-a.

Predsednik Mirovnog pokreta Gojko Raičević izjavio je da je to "samo jedna od planiranih aktivnosti" povodom obeležavanja 70. godišnjice pobede nad fašizmom, čija je centralna svečanost 9. maja u Moskvi.

“Ruski vojnik je simbol mira koji je vladao Evropom sve do agresije NATO na Republiku Srpsku i SR Jugoslaviju. U nadi da će pobediti razum i da će svetom zavladati mir, ovo je i podsećanje kako su prošli nacisti i upozorenje kako bi prošli neonacisti i naš skromni poklon sugrađanima ruske nacionalnosti i znak zahvalnosti oslobodiocima”, rekao je Raičević.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Baru bilbord zahvalnosti Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2015

Bilbord zahvalnosti Ruskoj Federaciji postavljen je u Baru ispred opštinske zgrade, a na njemu, povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, piše "9. maj, Dan pobede - hvala Vam što postojimo“...Ovaj natpis je sa obe strane bilborda koji je postavio Mirovni pokret “Ne u rat - Ne u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.