U Arandjelovcu formirana lokalna vlast

Izvor: S media, 02.Jul.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Arandjelovcu formirana lokalna vlast

U Arandjelovcu je danas konstituisana opštinska vlast izborom predsednika opštine, predsednika skupštine opštine i njihovih zamenika, kao i članova Opštinskog veća.

Za predsednika opštine tajnim glasanjem odbornici Skupštine opštine izabrali su Vladu Gajića, prvog na listi Demokratske stranke u Arandjelovcu. Za zamenika je izabran Aleksandar Damjanić, nosilac izborne liste Koalicije G17 plus Zajedno za Arandjelovac i SDPS i predsednik odbora G 17 plus u Arandjelovcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Za predsednika skupštine opštine izabran je prvi na listi SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija Milutin Djurić, a za zamenika Danijela Veljović iz LDP-a.

Damjanić je agenciji Beta rekao da se o izboru najviših opštinskih funkcija odlučivalo tajnim glasanjem, a izbor je podržala većina koju čini 22 od ukupno 41 odbornika.

"Izbor je podržao 21 odbornik vladajuće većine koja je juče potvrdjena potpisivanjem koalicionog sporazuma", rekao je Damjanić.

On nije mogao da potvrdi čiji je glas iz opozicije podržao izbor čelnika nove opštinske vlasti i dodao da to sada "može samo da se nagadja", kao i da ne veruje da je to bio odbornik iz redova DŠ-a.

Na sednici Skupštine opštine Arandjelovac koja je održana 25. juna verifikovani su mandati 41 odbornika. Vladajuću većinu čine 10 odbornika DS-a, šest koalicije SPS-PUPS-Jdinstvena SrRbija, dva LDP-a, i tri Koalicije G17 plus Zajedno za Šumadiju i SDPS.

Vanredni izbori u Arandjelovcu održani su 25. aprila 2010. godine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Aranđelovcu formirana lokalna vlast

Izvor: EMportal, 02.Jul.2010

U Aranđelovcu je danas konstituisana opštinska vlast izborom predsednika opštine, predsednika skupštine opštine i njihovih zamenika, kao i članova Opštinskog veća.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.