Izvor: B92, 27.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tužioci i sudije nezadovoljni"

Beograd -- Tužioci i sudije smatraju da su izostavljeni iz reformi pravosuđa, kaže izvestilac Parlamentarne skupštine SE Andreas Gros.

Gros je posle susreta s predstavnicima udruženja sudija i tužilaca rekao da će to pitanje postaviti ministru pravde Dušanu Petroviću jer udruženja tužilaca i sudija imaju ozbiljne pritužbe jer smatraju da su izostavljeni iz procesa reformi. "Pitaću ministra zašto se ne sastaje s njima jer je njegova obaveza da se sastane sa interesnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupama i profesionalnim udruženjima", rekao je Gros.

Izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope smatra da je funkcionisanje demokratskih institucija glavna briga u Srbiji. "Način na koji se odluke donose i vladavina sprovodi moraju integrisati ljude, a ja još osećam napetosti i nepoverenje", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.