Izvor: B92, 12.Avg.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo dobilo prijavu FHP-a

Beograd -- U Tužilaštvu za ratne zločine Srbije potvrđeno je za B92 da su dobili krivičnu prijavu Fonda za humanitarno pravo protiv više pripadnika nekadašnje Vojske RS.

Pripadnici bivše Vojske Republike Srpske terete se u krivičnoj prijavi za genocid nad više od 1 v800 Muslimana iz Srebrenice, u julu 1995.

Fond u krivičnoj prijavi navodi da su pripadnici 10. diverzantskog odreda prvog dana po ulasku u Srebrenicu ubili oko 200 starijih i bolesnih Muslimana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U noći 13. jula ubili su još 100 Muslimana, koje su prethodno doveli iz Potočara. Kako nam je rečeno u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije, na ovom predmetu rade zajedno sa kolegama iz BIH.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.