Turska se neće pridružiti sankcijama protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022, 07:18

Turska se neće pridružiti sankcijama protiv Rusije

Turska se neće pridružiti sankcijama Zapada protiv Rusije, koje su uvedene zbog ukrajinske krize, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

"Ne uvodimo sankcije i nećemo im se pridružiti. Moramo da gledamo naše interese. Ako svi ruše mostove, ko će onda razgovarati sa Rusijom", rekao je Kalin sinoć u intervjuu za televiziju Haberturk, a prenosi TASS.

On je naglasio da su ekonomski odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Turske sa Rusijom takvi da će sankcije naneti više štete turskoj ekonomiji nego ruskoj.

"Imamo jasan stav (po pitanju sankcija). Zapad to nije prihvatio", rekao je Kalin.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RT: Akcije Rusije u Ukrajini nisu slučajne, njima su prethodili koraci NATO-a i Zapada, navodi portarol Erdogana

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2022

Turska ne sledi vođstvo Zapada u sankcionisanju Rusije jer je vođena pragmatičnim ekonomskim pristupom i „politikom ravnoteže“, rekao je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin. Kalin je u intervjuu za TV "Haberturk" rekao da Ankara vodi „politiku ravnoteže“ kada su u pitanju odnosi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.