Turska i Srbija  dele istu viziju

Izvor: S media, 19.Feb.2010, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska i Srbija dele istu viziju

Turska i Srbija su spremne da zajedno rade na uspostavljanju stabilnosti i mira na Balkanu i zalažu se za unapredjenje uzajamne ekonomske saradnje, izjavio je u Ankari ministar spoljnih poslova Ahmet Davutoglu, posle razgovora sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.

Ministra Jeremića, koji je u jednodnevnoj poseti Turskoj, primio je danas i predsednik Abdulah Gul.

Sporazum o slobodnoj trgovini izmedju Turske i Srbije, koji će značajno doprineti unapredjenju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ekonomske saradnje, biće iduće sedmice ratifikovan u turskom parlamentu, izjavio je ministar Davutoglu na zajedničkoj konferenciji za novinare

Davutoglu je je takodje naglasio da će dve zemlje zajedno raditi na nekoliko infrastrukturnih projekata u Srbiji, prenela je turska zvanična novinska agencija Anadolija.

Šef turske diplomatije je takodje obavestio novinare da je u razgovoru bilo reči o saradnjiu dve zemlje u regionu, pogotovo u rešavanju političke krize u Bosni i Hercegovini.

Prema Anadoliji, ministar Jeremić je istakao da je razgovor sa kolegom Davurogluom bio „koristan“ i naglasio da Srbija sa Turskom deli „iste vizije u vezi sa uspostavljanjem stabilnosti i mira na Balkanu“.

Dve zemlje zajedno rade na rešavanju problema u regionu i odlučne su da doprinesu ekonomskom prosperitetu Balkana, rekao je Jeremić, prenela je agencija.

Ministar Jeremić je, takodje, pozdravio inicijative turskih biznismena koji su spremni da investiraju u Srbiji i uopšte u regionu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.