Izvor: Glas javnosti, 03.Mar.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tucić: Pragmatičan korak crkve u Crnoj Gori

BEOGRAD - Verski analitičar Živica Tucić smatra da saopštenje Episkopskog saveta Pravoslavne crkve u Crnoj Gori o načinu na koji bi ona trebalo da se označava u javnosti predstavlja pragmatičan korak koji ništa ne remeti u odnosu na jedinstvo crkve, već koristi njenom delovanju na prostoru Crne Gore.

- Pravoslavna crkva je nadnacionalna. Ona u principu ne ulazi u to kojoj naciji pripada neko na određenom prostoru - rekao je Tucić, komentarišući nedavno saopštenje Episkopskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << saveta Pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, "ovo rešenje omogućava svim građanima Crne Gore pravoslavne vere da crkvu osećaju svojom i da u njenom nazivu nemaju neki nacionalni epitet".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.