Trivan: Prioritet finansiranje postrojenja za preradu otpada

Izvor: Blic, 07.Sep.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Prioritet finansiranje postrojenja za preradu otpada

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa direktorom delegacije Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji Danijelom Bergom o najvažnijim infrastrukturnim projektima u oblasti životne sredine i mogućnostima za njihovo finansiranje.

Ministar Trivan je naglasio da su prioriteti u životnoj sredini finansiranje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i postrojenja za preradu otpada, kao i finansiranje pošumljavanja i remedijacije zemljišta, navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Berg je posebno istakao da je Evropska banka za obnovu i razvoj spremna da životnu sredinu uključi u svoje sektorske politike i da je zainteresovana za

tranziciju ka zelenoj ekonomiji.

U saopštenju se ističe da su se sagovornici složili da lokalne samouprave u Srbiji moraju značajno da ojačaju svoje kapacitete i sposobnosti za izradu i finasiranje projekata i u tome će lokalne samouprave imati podršku Ministarstva i EBRD.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.