Trilaterala u Briselu - Vučić sa Mogerinijevom i Tačijem

Izvor: B92, 23.Mar.2018, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trilaterala u Briselu - Vučić sa Mogerinijevom i Tačijem

Brisel -- Sastanci delegacije Srbije i Kosova predvođeni Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem počeli su u središtu evropske spoljnopolitičke službe u Briselu.

Počeo je trilateralni sastanak šefice EU diplomatije Federike Mogerini, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Razgovori teku po uobičajenom modelu - visoka predstavnica EU Federika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mogerini prvo je razgovarala odvojeno sa delegacijama, a zatim se sastala sa njima zajedno na trojnom sastanku.

Ovo je treći sastanak u ovom sastavu i prvi od početka godine.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu da tokom razgovora sa Federikom Mogerini i Hašimom Tačijem ZSO nije pomenuta, a pričao je i o tome šta EU traži od obe strane, kao i koje su reakcije Prištine na sve zahteve.

On dolazi posle ovonedeljnih trodnevnih razgovora delegacija na tehničkom nivou koji nisu doveli ni do napretka, ni do dogovora.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič rekla je da Brisel očekuje sveobuhvatnu normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine kao i implementaciji dogovora koji su već postignuti u dijalogu, ali još nisu implementirani.

"Ono što mi želimo da vidimo jeste celovita normalizacijia odnosa u kontestu toga što stoji u Strategiji za Zapadni Balkan. To je nešto što je vrlo važno za EU, ali i za Beograd i Prištinu u kontekstu njihovog napretka na evropskom putu", rekla je Kocijančičeva novinarima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.