Izvor: Glas javnosti, 12.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri i po miliona dinara za nepostojeće groblje

BEOGRAD - Prema izveštaju Ministarstva za Kosovo i Metohiji samo tokom prošle godine u Pokrajinu je otišlo oko 68,5 miliona evra, od čega veliki deo u fantomske projekte koji nisu ni započeti. Navedene stavke u ovom dokumentu pokazuju da je Ministarstvo i šakom i kapom plaćalo sve i svašta, počev od toga da je svaka od 26 kosovskih opština imala više od tri miliona dinara na raspolaganju samo za nabavku kompjutera?!

Nelogične stavke

Konkretno, iz izveštaja se ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vidi precizno koliko je para potrošeno i za šta tokom mandata dva ministra za Kosmet Slobodana Samardžića i Gorana Bogdanovića, budući da je rađen za period od 1. januara 2008. do 3. aprila tekuće godine. Pored toga, članova skupštinskog Odbora za KiM, koji su izveštaj dobili pre nekoliko dana, tvrde da su mnoge stavke o potrošnji sredstva iz budžeta nelogične. NJih posebno zanima da im Ministarstvo dostavi podatke o izvođačima radova i da preda izveštaj u kojoj fazi se nalaze započeti projekti.

KONTROLA

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Zvonimir Stević kaže da je izrada novog izveštaja već počela.

- Sa poslanicima smo se dogovorili da im predstavim novi izveštaj u kome će jasno biti razgraničeno ko je kada i koliko potrošio. Kao što smo formirali komisiju koja kontroliše kako su se trošili krediti koje smo obezbedili za mala i srednja preduzeća sa Kosova, tako ćemo i ovde. Ako je bilo zloupotreba i nezakonite potrošnje državnih para, to će nadležni organi morati da sankcionišu. Očekujem da ćemo novi izveštaj pripremiti za mesec dana - kaže Stević.

KATASTROFALNO

Đoković Dragiša, član Odbora iz DS, kaže da je zaprepašćen ovakvim izveštajem, kao i da za pojedine stavke koje se mogu videti u izveštaju nema nikakvo objašnjene.

- Ovakav izveštaj je katastrofalan, jer nije povučena jasna granica između smene dva ministra. Nije jasno ko je, koliko i za šta novca potrošio. Nije mi jasmo kako se može za projektnu dokumentaciju nekome platiti sedam miliona dinara?. Poznato je da je dokumentacija dva odsto od vrednosti projekta, što bi značilo da je vrednost 350 miliona dinara, a u celom izveštaju nema takvog projekta! Neko je ozbiljno brljao, pa smo zato zatražili novi i potpun izveštaj - kaže Đorđević.

У недељном броју Глас-а објављена је изјава посл(р)анице Стојанке Петковић да је страшно то што је потрошено три милиона динара у Општини Звечан за гробље које не постоји. Међутим, страшно је и то много страшно, ужасно што Глас на насловној страни објављује такве ноторне лажи, глупости и небулозе.

Зар Глас нема о чему важнијем да пише него да преноси лажне приче ове одавно искомпромитоване, непријатељске слушкиње, издајничке посранице Г(еј) 17+ г-ђе Петковић.

Од свега, тачно је то да је за потребе градског гробља Општина Звечан откупила парцелу површине једног хектара за поменути износ и нажалост тачно је и то да се ГЛАС укључио у наручену кампању против локалних самоуправа на Косову и Метохији са намером да се укину и тако преостало српско становништво на Косову и Метохији гурне у канџе фантомаске државе Косово.

Срам Вас било!!!

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.