Tri godine Cvetkovićeve Vlade - ocenite ministre

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri godine Cvetkovićeve Vlade - ocenite ministre

Premijer Mirko Cvetković će na današnjoj sednici Vlade Srbije imati uvodno izlaganje povodom tri godine rada Vlade. Uvodno obraćanje premijera Cvetkovića biće otvoreno za medije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada premijera Cvetkovića formirana je 7. jula 2008. godine i kada je formirana imala je 30 članova, a rekonstrukcijom Cvetkovićevog kabineta, u martu ove godine, njihov broj je smanjen na 21.

Anketa

Kako biste ocenili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rad Vlade?

jedan (1)

dva (2)

tri (3)

četiri (4)

pet (5)

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

Od tada, prema oceni premijera, vlada radi bolje i efikasnije, a značajni pomaci ostvareni su u mnogim segmentima.

Anketa

Koji ministar je uradio najviše?

Ivica Dačić, policija

Dragan Šutanovac, vojska

Milutin Mrkonjić, infrastruktura

Snežana Malović, pravda

Zoran Stanković, zdravstvo

Dušan Petrović, poljoprivreda

Predrag Marković, kultura

Vuk Jeremić, spoljni poslovi

Nebojša Ćirić, ekonomija

Milan Marković, ljudska prava

Žarko Obradović, prosveta

Snežana Samardžić Marković, sport

Srđan Srećković, vere

Rasim Ljaljić, rad

Oliver Dulić, životna sredina

Goran Bogdanović, Kosovo

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

U međuvremenu preskočena je i najkrupnija prepreka u daljim evropskim integracijama, hapšenjem Ratka Mladića 26. maja ove godine.

Ukidanje viza, završavanje upitnika Evropske komisije i ukidanje obaveznog vojnog roka ubrajaju se među najveća dostignuća u dosadašnjem mandatu Vlade Srbije.

U 2011. godini, ubrzo nakon isključenja Mlađana Dinkića iz Vlade, republički parlament je 11. marta usvojio izmene Zakona o vladi i Zakon o ministarstvima, čime je stvoren preduslov za rekonstrukciju vlade.

Ona od tada ima 17 ministara i 21 člana.

Premijer Cvetković je kao prioritete tada naglasio posvećenost što bržem ulasku Srbije u EU, očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, razvoj privrede i poboljšanje životnog standarda i povećanje zaposlenosti.

Povezane vesti: Vlada će izbaciti partijske kadrove iz javnih preduzeća DS: "Nećemo popustiti Dinkiću, neka on podnese ostavku" Demokratska stranka u potrazi za premijerom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.