Izvor: Glas javnosti, 13.Nov.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražeći Mladića, Avdi i u zube gledali!

Bošnjaka Avda Saračevića, kome su juče u stan u Beču upale austrijske "kobre" u potrazi za Ratkom Mladićem, od sigurnog hapšenja spasli mladež i zubi.

Naime, Momo Ševarika, šef Konzularnog odseka Ambasade BiH u Austriji,  potvrdio je da su austrijske "kobre" bez najave upale u stan Saračevića i maltretirale Avda i njegovu suprug Muniru.

- Zna ga čitav komšiluk. Upali su u stan i odstranili njegovu ženu, a njega legitimisali. Upoređivali su njegove i Mladićeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << fotografije iz ličnih dokumenata. Jedan policajac setio se da Avdo ima madež, a Mladić ne. Potom su utvrdili da je madež prirodni i da nije nalepljen. Na kraju su pogledali i zube i uporedili ih s onima iz Mladićevog kartona i tek tada su utvrdili da Avdo nije taj i otišli - objašnjava za Avaz Ševarika, dodajući da su Saračevići doživeli šok.

Napominje da je Saračević verovatno rekao istinu, ali "moramo saslušati i austrijsku stranu".

- Mislimo da je u ovom slučaju bila prekomerna upotreba sile, ali, ponavljam, pre toga moramo da čujemo i austrijsku stranu. Pretpostavljamo da su obaveštajno loše pripremili potez. Mi smatramo da je greška ono što je Saračević doživeo - navodi on.

Portparol MUP-a Austrije Rudolf Golija (Golia) potvrdio je da je policija tragala za Mladićem.

- Da, specijalne snage sprovele su tu akciju u Beču, ali se, nažalost, ispostavilo da se ne radi o Ratku Mladiću - kaže Golija.

Prema njegovim rečima, policija je dobila anonimnu telefonsku dojavu da se u stanu u Beču krije Mladić i odmah krenula u provere.

- Razumemo da je to izazvalo određenu neugodnost, ali smo dobili dojavu i proverili da li se radi o Mladiću - navodi Golija.

Za uhapsiti legendu nije dovoljna jedna specijalna jedinica nego citava armija austrije pa i tada nisam siguran da bi ga uhvatili.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.