Izvor: B92, 05.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Vruća jesen na Kosovu i Metohiji

Jagodina -- Poslanik u Skupštini Kosova i doskorašnji šef poslaničke grupe koalicije "Povratak" Rada Trajković ocenila je da će proleće na Kosovu i Metohiji biti "veoma vruće" jer će "ekstremni Albanci" izvršiti pritisak na međunarodnu zajednicu da donese konačno rešenje statusa južne srpske pokrajine.

"Treba očekivati javne manifestacije albanskog ekstremizma koje mogu podrazumevati i kolaterlanu štetu kao što je nasrtaj i ubijanje Srba i onemogućavanje povratka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raseljenih sa područja Kosmeta", rekla je Trajkovićeva za jagodinski televiziju "Palma plus".

"Za tri godine boravka medjunarodne zajednice gotovo svi gradovi, sela i ulice promenili su nazive, a srpski istorijski i kulturni spomenici uklonjeni su tamo gde su Albanci većina. Srbi su doživeli fizički i civilizacijski egzodus, i zato smatram da poslanici koalicije 'Povratak' ne treba da se vraćaju u Skupštinu Kosova dok se ne stvore osnovni uslovi za njihov rad i ravnopravan tretman u parlamentu", rekla je Trajkovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.