Izvor: B92, 26.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Očekivan potez, iznenađujući način

Priština -- Šef Koalicije "Povratak" Rada Trajković ocenila je da je uredba šefa UNMIK-a Mihaela Štajnera o Mitrovici očekivan potez povodom pitanja uspostavljanja vlasti na celom Kosovu i Metohiji, ali je da zbunjuje način na koji je izvršena legalizacija vlasti UNMIK-a. Povodom Štajnerovog administarivnog naređenja kojim su ugašene "paralelne institucije" u severnom delu Mitrovice, Trajkovićeva je Agenciji SRNA izjavila da nije bilo mesta prepadu, posebno ako je to bilo dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Beogradom.

"Plašim se reakcije. Ne bi bilo iznenađenje da se institucije tamo presele u neku drugu kuću i nastave da rade, ali, ipak, najviše me zabrinjava moguća negativna reakcija. Ukoliko narod shvati da je bespomoćan može krenuti novi talas iseljavanja što bi bilo pogubno i baš zbog toga morali bismo hitno da reagujemo", rekla je ona. Prema njenim rečima, posebno treba da reaguje šef Koordinacionog tela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović kako bi se narodu objasnilo o čemu se radi.

Za danas u 16.00 časova zakazan je sastanak Predsedništva Koalicije "Povratak" sa šefovima misija UN-a i OEBS-a u Štajnerovom kabinetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.