Trajković: Bez podrške Beograda

Izvor: Blic, 26.Dec.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajković: Bez podrške Beograda

BEOGRAD- Prva sam javno progovorila da se kidnapovanim i nestalim Srbima uzimaju organi, što je moglo života da me košta, ali nisam imala podršku tadašnjeg srpskog rukovodstva, jer je u to vreme to bila tabu tema, rekla je Rada Trajković za Politiku.

"Imala sam o tome saznanja, jer mi je jedan prijatelj iz međunarodne zajednice o tome pričao. Ali nikakvu podršku nisam imala od Srbije, a još manje od predstavnika međunarodne zajednice", rekla je Trajković.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je rekla da je u vreme mandata kada je na na čelu civilne misije UN bio Brazilac Serđo de Melo, koji je kasnije stradao u mirovnoj misiji u Bagdadu, bilo najviše otetih, kidnapovanih i stradalih Srba na Kosovu i Metohiji.

Trajković je podsetila da o tome, u svojoj knjizi "Lov" govori Karla del Ponte.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.