Tončev je moj dragi drug južnjačkog temperamenta

Izvor: B92, 23.Jun.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tončev je moj dragi drug južnjačkog temperamenta"

Nikada nisam rekla da Tončev treba da ode. On je moj dragi partijski drug, dobar privrednik i socijalista koji ostvaruje izvanredne rezulate u Surdulici.

To je rekla zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović, komentarišući navode svog partijskog kolege Novice Tončeva.

"Ima taj južnjački temperament, pa često preko medija kaže nešto što bismo mogli da rešimo u partiji. Nadam se i verujem da će doneti pravu odluku i da će ostati s nama", dodala je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ona za "Večernje novosti".

Tončev je već javno poručio da ozbiljno razmišlja da napusti socijaliste, nezadovoljan izborom kadrova koje će SPS delegirati u buduću Vladu Srbije.

Tončev je izjavio i da su ga najviše pogodile reči Đukić Dejanovićeve - da ga niko ne zadržava u partiji - ocenjujući da je zamenici predsednika partije "bitna fotelja".

"Žao mi je što se Tončev ljuti. Mene mogu ljudi da shvate i razumeju kako žele. Ali ja sam jasno rekla, ne misleći ni na koga konkretno, da treba da razgovaramo i rešimo probleme ukoliko neko misli da mu je u partiji tesno. Verujem da će Tončev, ipak, odlučiti da ostane u SPS i da ćemo se i ubuduće ponositi njime i rezultatima koje beleži u Surdulici", istakla je Đukić Dejanovićeva.

Prema njenim rečima, socijalisti su dosad precizno utvrdili da će ih u novoj vladi predstavljati lider Ivica Dačić kao prvi potpredsednik i šef diplomatije. Ona kaže da očekuje stabilnu podršku u parlamentu ministarskom timu kako bi se pun mandat posvetio započetim reformama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.