Todorović: Mere vlade dodatno će otežati položaj seljaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorović: Mere vlade dodatno će otežati položaj seljaka

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović razgovarao je danas s građanima Batajnice, velikog naselja u beogradskoj opštini Zemun, o uticaju vladinih mera na poljoprivredne proizvođače i ocenio da će one dodatno opteretiti težak položaj seljaka.

Prema njegovim rečima, predloženo smanjenje budžetskih izdvajanja za poljoprivredu "katastrofalno" će se odraziti na naše proizvođače, koji su, kako je naveo, u neravnopravnoj situaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u odnosu na evropske poljoprivrednike koje subvencioniše država.

"Srpski seljak izložen je nelojalnoj konkurenciji zbog jednostrane primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i zbog toga će doći u situaciju da proizvodi samo za svoje potrebe, a ne za tržište", istakao je Todorović.

On je objasnio da, zbog toga što proizvođači iz zemalja EU svoje proizvode mogu da plasiraju bez carina, proizvod srpskih poljoprivrednika je skuplji između deset i 18 odsto.

Todorović je kazao Tanjugu da SRS "čeka rebalans budžeta", ali da očekuje da rebalans neće ići u smeru pokretanja proizvodnje, za šta se radikali zalažu.

On je rekao da je predlog SRS veće ulaganje u proizvodnju i velike investicione poduhvate, kao što je Koridor 10, i naglasio da će se za takvo rešenje zalagati u Skupštini Srbije. Todorović je podsetio da vladine mere nisu jedina mogućnost za uštedu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.