Izvor: Blic, 25.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić optužio Andrića za "razaranje skupštine"

Direktor Radiotelevizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić optužio je danas poslanika LDP Ivana Andruća za "razaranje suštine" Skupštine i zatražio od predsednice parlamenta objašnjenje povodom kvalifikacija izrečenih na njegov račun.



"Ljubazno Vas molim da me kao predsednica Skupštine zvanično obavestite da li je građanina Aleksandra Tijanića najviše zakonodavno telo države Srbije stavilo van zakona? Ako nije, kako je moguće da bez Vaše reakcije - Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Andrić, poslanik LDP, na sednici održanoj 20. maja 2009. nazove građanina Tijanića 'ratnim zločincem i ratnim huškačem', uvredljivo pretvarajući srpski parlament u istureno odeljenje haškog Tribunala", napisao je Tijanić u pismu predsednici Skupštine. Potpisujući se kao "građanin Tijanić", direktor RTS je pitao predsednicu parlamenta Slavicu Đukić Dejanović da li je njeno "ćutanje - odobravanje" i naveo da ni u jednom ratu nije ispalio nijedan metak.

"Ni iz pera, niti iz kalašnjikova. Koliko znam, Hag ne traži moju glavu. Ali, moju glavu, usred parlamenta, nekažnjeno traži Andrić", napisao je Tijanić.

Kako je dodao, očekuje da se poslanik Andrić odrekne imuniteta i pred nadležni srpski sud iznese dokaze o njegovom ratnom zlikovačkom delovanju.

"Ako odbije, biću prinuđen da ga u srpskoj javnosti oglasim - civilnim zločincem i evropskim huškačem koji sramoti najviši zakonodavni dom Srbije patološkom potrebom da laže", naveo je Tijanić.

Pozivajući Slavicu Đukić Dejanović da reaguje, Tijanić je zapitao i šta da očekuje: objašnjenje, izvinjenje ili Hag. U okviru načelne rasprave o izmenama Zakon o radiodifuziji poslanici su na sednici 20. maja komentarisali i rad javnog srvisa RTS i njegovog direktora Aleksandra Tijanića.

Predsednica parlamenta prosledila je pismo direktora RTS poslaniku Ivanu Andriću.

"Najpre sam pogledala stenogram, da vidim koji je bio povod da mi se Tijanić obrati, a zatim sam poslala fotokopiju Tijanićevog pisma poslaniku Andriću, da bi se on informisao o Tijanićevom stavu i da bi eventualno reagovao", rekla je Dejanovićeva novinarima u Skupštini Srbije.

Što se mene tiče, dodala je predsednica Skupštine, koristim i ovu priliku da zamolim sve poslanike da vode računa o dostojanstvu Skupštine i svakog čoveka.

"Molim poslanike da vode računa da nikoga ne povrede, a pre svega o nivou onoga što Skupština treba da bude u državi - najviša zakonodavna instanca", poručila je Slavica Đukić Dejanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.