Tijanić: Skupštinski prenosi kao i do sada

Izvor: Politika, Fonet, 02.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić: Skupštinski prenosi kao i do sada

Neće biti nikakvih izmena u saradnji parlamenta i RTS-a, i dalje će seprenositi sednice po sadašnjem receptu, rekao je juče novinarima Aleksandar Tijanić, generalni direktor javnog servisa, posle razgovora sa Slavicom Đukić-Dejanović, predsednikom Narodne skupštine Srbije. U razgovoru je učestvovao i Nenad LJ. Stefanović, glavni i odgovorni urednik RTS-a.

Tijanić je kazao da „RTS ne sme da predstavlja kočnicu rada parlamenta, ali mi se nadamo da će novi poslovnik rešiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dužinu rada parlamenta, dnevnu i nedeljnu, a da će, posle 2010. godine skupština dobiti svoj digitalni kanal, koji će sve prenositi”. Tijanić je rekao i da je Slavica Đukić-Dejanović izrazila zadovoljstvo saradnjom: „Nikakvih problema nema i ništa se ne menja”.

Predsednica skupštine saopštila je da je u razgovoru ukazala na potrebu da RTS u svom informativnom programu posveti više pažnje i drugim aktivnostima parlamenta, kao što su razmene poseta parlamentarnih delegacija sa drugim državama.

U skupštinskom holu Tijanić se zadržao u kraćem razgovoru sa Zoranom Ostojićem (LDP), koga je pozdravio rečima: „Gde si kolega? Čujem, smenjujete me i ove nedelje?” Ostojić je odgovorio da LDP nema republičku vlast, a Tijanić, sa smeškom, odvratio: „Znači čim je dobijete, neće me biti?” Nasmešio se i Ostojić, odgovorivši: „Kad mi dobijemo odgovornost na državnom nivou, to svakako neće ličiti na ovo što je sad, uključujući i RTS, ali biće i dalje javni servis”. „Znam to”, kazao je Tijanić, pa su se i rastali u istom stilu, kao što su i razgovarali – sa osmehom.

M. Č.

[objavljeno: 03/12/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.