Izvor: B92, 12.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tema: Šest meseci od ubistva Zorana Đinđića

Beograd -- U petak, 12. septembra, navršava se 6 meseci otkako je 12. marta ispred zgrade Vlade Srbije ubijen premijer Zoran Đinđić. U akciji "Sablja", koja je usledila odmah posle atentata, uhapšeno je 10.000 ljudi, među njima i bivši član Jedinice za specijalne operacije Zvezdan Jovanović, koji je optužen da je direktni izvršilac ubistva. Ubijeni su drugo i trećeosumnjičeni za organizaciju akcije Dušan Spasojević i Mile Luković, a prvoosumnjičeni Milorad Luković još je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u bekstvu. Protiv više od 1.000 osoba biće pokrenuti sudski postupci, a prva suđenja očekuju se vrlo skoro.

Pred početak suđenja postavljaju se brojna pitanja, na primer da li su prikupljeni relevantni dokazi, kakva će biti strategija tužioca, a kakva strategija odbrane, da li će biti uhvaćen Milorad Luković i da li će biti otkriveni nalogodavci ubistva, da li je sudstvo sposobno za ta suđenja. O svemu tome u Temi B92 govore ministar pravde Vladan Batić i predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovačević Vučo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.