Tanin: Pravo na slobodu mišljenja je univerzalno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanin: Pravo na slobodu mišljenja je univerzalno

Šef UNMIK-a Zahir Tanin izjavio je danas da je potrebno napraviti balans između slobode izražavanja i političke odgovornosti.

Tanin je takođe izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog pokušaja iskrivljavanja bolnih istorijskih događaja, navodi se u saopštenju UNMIK-a.

On je istakao da je imperativ potreba za nezavisnim pravosuđem koje je oslobođeno od političke i etničke pristrasnosti.

Tanin je ponovio da je pravo na slobodu mišljenja i izražavanja utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članom 19. Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, napominjući da to pravo ne sme biti u suprotnosti sa političkom odgovornošću zvaničnika da tragaju za diskursom koji podstiče uzajamno poverenje i poštovanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tanin: Pravo na slobodu mišljenja je univerzalno pravo

Izvor: RTS, 08.Dec.2019

Šef misije Ujedinjenih nacija na Kosovu Zahir Tanin izjavio je da je potrebno napraviti ravnotežu između slobode izražavanja i političke odgovornosti, ukazujući da između ta dva diskursa ne smeju biti u suprotnosti. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.