Tadić sutra u Sloveniji

Izvor: B92, 02.Sep.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sutra u Sloveniji

Ljubljana -- Predsednik Srbije Boris Tadić, na poziv slovenačkog premijera, stiže sutra u posetu Sloveniji.

Kako saopštava kabinet Boruta Pahora, Tadić dolazi u privatnu posetu.

Tom prilikom će Tadić i Pahor, u prijateljskom razgovoru, razmeniti poglede na neka aktuelna, međunarodna pitanja, saopšteno je u Ljubljani.

Poseta Tadića Ljubljani, inače, dolazi u jeku pritisaka zemalja koje su priznale Kosovo da Srbija povuče ili bar izmeni rezoluciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o kojoj bi 9. septembra trebalo da glasa Generalna skupština UN.

Podsetimo, predsednik Slovenije Danilo Tirk nedavno je izjavio da Balkan više ne bi trebalo da bude prioritet spoljne politike EU.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ocenio je Tirkovu izjavu kao pozitivnu jer ona, prema njegovom tumačenju, dokazuje da su države Balkana toliko napredovale i sazrele da razumeju da brzina njihovog približavanja i uključivanja u EU zavisi od njih samih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.