Izvor: B92, 20.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: skraćenje vojnog roka od februara

Beograd -- Ukoliko i dalje budem ministar predložiću izmene Zakona o vojsci, između ostalog i skraćenje vojnog roka na osam meseci, izjavio je ministar odbrane Boris Tadić povodom nedoumica o dužini vojnog roka, precizirajući da zvanično vojni rok traje devet meseci i da je samo jednoj klasi je vanredno skraćen na osam meseci. "Vojni rok zvanično traje devet meseci i tu nema nikakve dileme. Samo za jednu klasu vojnika odlukom Vrhovnog saveta odbrane vojni rok je vanredno skraćen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na osam meseci", izjavio je Tadić za Dnevnik od subote.

On je istakao da postoje velike šanse da od naredne godine vojni rok za sve vojnike traje osam meseci, a ovih se dana završava diskusija o tome. "Vojska je već pripremljena za vojni rok od osam meseci", pojašnjava Tadić. "Da li će, eventualno, vojni rok biti skraćen na šest meseci, to ne mogu da kažem, jer je to pitanje restrukturacije, ne mogu da mu prilazim na dnevno-politički način. Mogao sam radi predizbornih poena da predložim skraćenje vojnog roka na šest meseci i niko mi to ne bi zamerio, ali bih doveo u pitanje sistem odbrane zemlje", ističe Tadić, predočavajući da donošenje novog zakona o vojsci, pa samim tim i zvanično skraćenje vojnog roka na osam meseci, zavise od izbora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.