Predsednik nije odobrio skupu rezidenciju

Izvor: RTS, 11.Feb.2010, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik nije odobrio skupu rezidenciju

Boris Tadić nije ni urgirao, niti odobrio, niti se složio sa odlukom da se pitanje stana i rezidencije ambasadora Srbije pri UNESKU reši zakupom prostora po ceni od 7.000 evra mesečno.

Predsednik Srbije Boris Tadić nije ni urgirao, niti odobrio, niti se složio sa odlukom da se pitanje stana i rezidencije ambasadora Srbije pri UNESKU reši zakupom prostora po ceni od 7.000 evra mesečno, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike.

Pojedini beogradski listovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objavili su informaciju o iznajmljivanju prostora za stan i rezidenciju srpskog ambasadora pri Unesku Zorice Tomić po veoma visokoj ceni, uz objašnjenje da je predlog o rentiranju stana po ceni od 7.000 evra mesečno Vlada Srbije usvojila tek posle nekoliko intervencija, budući da se takav prostor može pronaći po znatno nižoj ceni.

Zorica Tomić je, kako je navedeno u štampi, na mesto ambasadora prostavljena u septembru prošle godine ukazom predsednika Srbije.

"Predsednik Srbije nije urgirao, niti odobrio, niti se složio sa odlukom da se ambasadoru pri Unesku odobre pomenuta sredstva za zakup stana i rezidencije", naveli su u Kabinetu predsednika Srbije.

U Vladi Srbije Tanjugu je, na pitanje o visini zakupnine, rečeno da je Vlada odluku donela na predlog nadležnog Ministarstva spoljnih poslova.

U Ministarstvu spoljnih poslova ističu da je "Direkcija Ministarstva za imovinsko - pravne, opšte i zajedničke poslove 19. novembra 2009. uputila Vladi Srbije Predlog zaključka o zakupu službene rezidencije ambasadora pri UNESKO u Parizu".

Ovaj predlog pripremljen je u skladu sa važećim podzakonskim aktima kojima su uređeni uslovi za pribavljanje, zakup i opremanje rezidencija za smeštaj šefova diplomatsko - konzularnih predstavništava.

Napominje se da je u pitanju službena rezidencija, koja je u celosti opremljena, i ne zahteva dodatno opremanje, a koristi se u svrhe redovnih diplomatskih aktivnosti koje podrazumevaju prijeme, organizaciju različitih skupova i večera.

Cena zakupa, koja mesečno iznosi 7.000 evra, pokriva opremu (nameštaj), kao i troškove u vezi sa uslugama za sve stanare zgrade (održavanje lifta, zajedničke troškove, troškove vode, centralnog grejanja).

U Ministarstvu spoljnih poslova ističu da je visina zakupnine rezidencijalnog objekta određena tržišnim uslovima i ponudom u datim uslovima u Parizu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija plaća 84.000 evra za godišnji zakup rezidencije ambasadorke Zorice Tomić

Izvor: Press, 10.Feb.2010, 23:16

Vlada Srbije za zakup stana i rezidenciju našeg ambasadora pri Unesku u Parizu Zorice Tomić svakog meseca plaća 7.000 evra! . .Na godišnjem nivou zakup ovog stana, koji ima 200 kvadrata, iznosi 84.000 evra, a do kraja mandata Zorice Tomić Vlada će na zakup potrošiti ukupno...

Nastavak na Press...

Tadić nije odobrio skupu rentu

Izvor: Glas javnosti, 11.Feb.2010

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić nije urgirao, odobrio, niti se složio sa odlukom da se zakup rezidencije ambasadorke Srbije pri Unesku (UNESCO) u Parizu Zorice Tomić plati basnoslovnih 7.000 evra mesečno, navode u kabinetu predsednika Republike...Pojedini beogradski listovi objavili su informaciju...

Nastavak na Glas javnosti...

Tadić traži da se smanji kirija za stan ambasadorke pri Unesku

Izvor: Blic, 12.Feb.2010, 00:40

Predsednik Srbije Boris Tadić ne odobrava iznajmljivanje stana i rezidencije ambasadora Srbije pri Unesku po ceni od 7.000 evra ako je cena nerealna i očekuje da se ugovor o zakupu uskoro revidira, rečeno je "Blicu" u kabinetu predsednika Srbije. ..Kako saznajemo, u Vladi tvrde da je odgovornost za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.