Izvor: Blic, 07.Jan.2010, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić pozvao na pomirenje

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je juče sa Kosova i Metohije da je Božić povod da se pojedinci, ali i narodi na Balkanu izmire u ime zajedničke budućnosti.

Tadić je naglasio da srpski narod želi da čuva svoj identitet i da ga „sjedini sa identitetom drugih evropskih naroda u našu zajedničku vrednost".

Predsednik Tadić, koji je badnje veče proveo u manastiru Visoki Dečani i sa vernicima sa celog Kosova i decom iz Osojana prisustvovao božićnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << liturgiji, rekao je da poruku mira upućuje svojim sunarodnicima, ali i „Albancima i svim drugim narodima Balkana, koji je u prošlosti prečesto bio razdiran podelama i ratnim sukobima".

- Potrebno je da se objedinimo oko zajedničkih vrednosti, zajedničkih ciljeva, a u tome je od ogromne i nemerljive važnosti i naša Srpska pravoslavna crkva - rekao je Tadić. Prema njegovim rečima, Srbija traži svoje mesto među drugim državama Evrope i traži da se prizna njena zasluga, njeno postojanje i njeno pravo. Naš narod traži takvo pravo na Kosovu i gde god da postoji - poručio je predsednik Tadić. Iguman manastira Visoki Dečani vladika Teodosije izjavio je posle liturgije da je prisustvo predsednika Srbije u Visokim Dečanima pokazatelj velike ljubavi prema tom manastiru i svim drugim srpskim svetinjama na Kosovu, prema SPC, monaštvu i vernom narodu koji i u današnje vreme stradava na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.