Tadić pozvao na hitno formiranje parlamenta i vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić pozvao na hitno formiranje parlamenta i vlade

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas da se hitno dovrši konstituisanje Skupštine i formira Vlada Srbije, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Zbog činjenice da parlament iz proceduralnih razloga ne može da se sastane, predsednik Srbije smatra da samo formiranjem državnih institucija sa punim kapacitetom možemo uspešno da radimo na realizaciji tri najvažnija državna i nacionalna pitanja - očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlje, ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU i ratifikaciji energetskog sporazuma.

Tadić smatra da Srbija ima definisanu jedinstvenu državnu politiku prema Kosovu i Metohiji koju će nastaviti da zastupa novi skupštinski saziv i poziva sve političke činioce na postizanje širokog konsenzusa oko druga dva strateška pitanja od ključne važnosti za Srbiju i sve njene građane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TADIĆ: FORMIRATI VLADU

Izvor: Kurir, 17.Jun.2008

BEOGRAD, 17. jun 2008. (FoNet) - Šef države Boris Tadić danas je, "zbog činjenice da Skupština Srbije iz proceduralnih razloga ne može da se sastane", pozvao da se hitno dovrši konstituisanje parlamenta i formira vlada.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.