Tadić odgovara na prozivke: DS je nacionalna institucija! (VIDEO)

Izvor: S media, 17.Avg.2012, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić odgovara na prozivke: DS je nacionalna institucija! (VIDEO)

Lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je da se u toj stranci analiziraju i utvrdjuju odgovornost i krivica za izborni poraz, da sa tim nije bilo potrebno žuriti jer od DS sada ne zavisi sudbina zemlje, kao i da ne veruje u cepanje DS, za koju kaže da je "nacionalna institucija, izuzetno bitna za budućnost Srbije".

"Ceo septembar će biti mesec analize izbornih rezultata i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dešavanja u DS na stranačkim organima, a početkom meseca na Glavnom odboru će svako imati priliku da kaže svoj stav, da se utvrdi odgovornost, ali i krivica", rekao je Tadić u intervjuu agenciji Beta.

On je istakao da će tražiti da sednica Glavnog odbora DS, na kojoj će biti konačna analiza izbornog rezultata, bude potpuno otvorena za javnost, rekavši da gradjani Srbije treba da znaju šta se dešava u DS.

"Izborni poraz je nesumnjivo jak udarac na stranku, posle četiri godine značajnog udela u vlasti na svim nivoima i ostavio je uticaj na dešavanje u samoj stranci, koja se sada pregrupiše i priprema za snažnu i konstruktivnu opoziciju", rekao je Tadić.

U DS-u ne postoji suštinski problem

"U DS ne postoji suštinski problem, jer je veoma važno da se donesu dobre odluke i utvrdi održiva politika da ne bismo plaćali cenu u budućnosti", poručio je Tadić.

Prema njegovim rečima, DS je formatirana za vreme koje je prošle i potrebne su promene u orgnizaciji DS za vreme koje dolazi.

Tadić je rekao da ne veruje u mogućnost cepanja DS, iako se u prošlosti mnogo puta cepala, jer bi to, kako je ocenio, bilo veoma štetno "i za DS i za Srbiju", kao što je i štetno da se bilo kakvi nesporazumi i razlike u mišljenju iznose u javnost, jer od toga korist imaju samo politički i socijalni protivnici DS-a.

Znao sam od prvog dana ko će napraviti Vladu

On je rekao da je svako pitanje i svaka odluka bila na Predsedništvu i Glavnom odboru DS, da su za takve odluke svi glasali, da su imali priliku da iznesu svoje mišljenje, da se usprotive nekoj odluci, kao i da je on sam bio više puta u manjini, ali da je poštovao mišljenje većine i da je uvek poštovao Statut DS.

Tadić je podsetio da je DS učestvovala u pregovorima o formiranju vlade na osnovu odluke Predsedništva DS, ali je naveo da je njemu od prvog dana bilo jasno da će vladu sastaviti stranke, koje su kasnije to i učinile.

(Beta)

FOTO: Beta, Arhiva

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.