Izvor: B92, 06.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: nova organizacija je tek pretpostavka reformi

Kumbor -- Odluka o novoj organizaciji nadležnosti Ministrastva odbrane veoma je važna za dalji proces reformi Vojske Srbije i Crne Gore, rekao je u izjavi za Radio B92 ministar odbrane Boris Tadić: "To je odluka koja je jedan dugogodišnji anahronizam vezan za izmeštenu poziciju Generalštaba i relativnu nezavisnost u odlučivanju od ministarstva odbrane menja i mi takvom jednom odlukom postajemo zemlja koja stvara pravni okvir za civilnu i demokratsku kontrolu vojske Srbije i Crne Gore. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To je dakle, jedna od fundamentalnih odluka u procesu reformi, ali naravno treba imati na umu da reforme treba i suštinski i operaciono izvoditi u narednom periodu, tako da je ovo samo pretpostavka daljeg izvođenja reforme", kazao je Tadić.

Načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Branko Krga rekao je da organizacione promene doživljava kao povratak na normalno stanje: "Dosadašnja organizacija kojom je Ministarstvo bilo odvojeno od Generalštaba nije bila uobičajena i apsolutno u najvećem broju zemalja ta pretpostavljenost generalštaba ministarstvu je sasvim normalno stanje, tako da i mi to doživljavamo kao nešto što je sasvim normalno ili da kažem vraćanje u neku šemu koja je ranije bila prisutna", kazao je Krga.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.