Izvor: Blic, Beta, 17.Apr.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić ne može na Kosovo

Predsednik Srbije Boris Tadić može da dođe na Kosovo samo uz dozvolu Vlade Kosova, a takva dozvola do sada nije izdata, rekao je juče ministar unutrašnjih poslova Kosova Zenun Pajaziti povodom nezvanične najave navodne posete predsednika Srbije Kosovu. U kabinetu predsednika Srbije „Blicu" je rečeno da Tadić nije planirao ovu posetu, a da se kao povod za ovu dezinformaciju koristi prošlogodišnja slična situacija.

Prištinski dnevnik „Ekspres" objavio je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dva dana program navodne današnje posete predsednika Srbije Borisa Tadića Kosovu, a u svom elektronskom izdanju i faksimil pisma koje je 14. aprila tim povodom upućeno specijalnom izaslaniku EU na Kosovu Piteru Fejtu. Prema tim navodima, cilj dolaska predsednika Tadića na Kosovo jeste poseta manastiru Dečani povodom Uskrsa.

Dnevnik iz Prištine navodi da su u zahtevu dostavljeni lični podaci za predsednika i devet članova pratnje među kojima su i ministar za KiM Goran Bogdanovića i članovi Tadićevog kabineta.

Navode se i imena i podaci petorice telohranitelja predsednika Srbije i molba da im se dozvoli da na Kosovo uđu naoružani. Dodaje se da je Tadić za sebe i članove pratnje tražio blindirani automobil.

„Ekspres" je naveo da će Tadić ući na administrativnom prelazu Merdare u 11 sati, da je za 13 sati predviđena poseta manastiru Visoki Dečani, dok je povratak predviđen za 17 sati. Ministar unutrašnjih poslova Kosova Zenun Pajaziti je najavio da neće dozvoliti ulazak stranim zvaničnicima bez dozvole Prištine. U kabinetu predsednika Tadića „Blicu" je rečeno da je prošle godine u predizborne svrhe iskorišćena slična priča o poseti Tadića Dečanima za Uskrs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.