Tadić i Dinkić: Koalicija opstaje

Izvor: Politika, 26.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Dinkić: Koalicija opstaje

G17 plus će danas tražiti da se odmah objave podaci o zaradama u 30 najvećih javnih preduzeća

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić i potpredsednik vlade i lider G17 plus Mlađan Dinkić sastali su se juče povodom najnovije afere u vezi sa visokim zaradama čelnika javnih preduzeća, kao i velikim troškovima za reprezentaciju u tim firmama.

Izvori „Politike” iz vladajuće koalicije tvrde da opstanak vlade niko ne dovodi u pitanje i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je najvažnija informacija sa ovog sastanka.

Priča o javnim preduzećima, koja je prerasla u aferu posle objavljivanja podataka o isplaćenim zaradama i bonusima na Aerodromu „Nikola Tesla”, bila je, kako saznaje „Politika”, samo jedna od tema tog sastanka.

Tadić i Dinkić su, kako tvrdi izvor „Politike”, blizak jednom od učesnika sastanka, razgovarali i o odnosima u koaliciji, kao i o problemima u vezi sa pravljenjem budžeta za 2009. godinu.

G17 plus će danas zatražiti da Vlada Srbije raspiše javni konkurs za izbor novog direktora beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla”, saznaje „Politika” u vrhu ove stranke.

Ova stranka će, kako tvrdi naš izvor, zatražiti i da podaci o platama, stimulacijama i platnim karticama direktora i članova upravnih odbora 30 najvećih javnih preduzeća budu odmah saopšteni javnosti, kao i imena svih ljudi koji su na tim funkcijama.

„Nećemo dozvoliti da se ovo pretvori u hajku protiv G17 plus. Moraće za sve da važi isti princip transparentnosti i odgovornosti”, kaže izvor „Politike” i naglašava da za to očekuju podršku javnosti.

U ovoj stranci, povodom raspisivanja konkursa za direktora aerodroma, tvrde da prvi put u konkursnoj komisiji neće sedeti političari, ni predstavnici vlade, već nezavisni stručnjaci. Takođe, podsećaju da su se i ranije zalagali da se direktori biraju javnim konkursom i napominju da to nisu prihvatili Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije.

M. Vesić

[objavljeno: 27/11/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.